In oktober nieuwe rondleidingen

Stap in het verleden en doe mee met de rondleiding.

Heb je ooit willen weten hoe het voelt om in een bunker uit de Koude Oorlog te staan? Dit is je kans! De voormalige atoombunker van het Nationaal Territoriaal Commando (NTC) op het terrein van de Prins Willem Alexander Kazerne opent zijn deuren voor het publiek.

Ontdek de historische schatten
De indrukwekkende atoombunker op het terrein van de Prins Willem Alexander Kazerne is een belangrijk overblijfsel uit de periode 1945-1991, de Koude Oorlog. In de bunker was het nationale commandocentrum gevestigd, voor als ons land doelwit werd van aanvallen met biologische, chemische of nucleaire wapens. Het was een van de belangrijkste hoofdkwartieren van de landmacht. Na het afstoten van het complex door Defensie in 2010 kwam het in 2021 in handen van nieuwe eigenaren met  ambitieuze plannen voor woningbouw op het terrein. Daarbij wordt de bunker, dankzij zijn hoge cultuurhistorische waarde, gelukkig behouden. De kolos krijgt een nieuwe, gemengde functie als museum en voor praktisch gebruik.

Fascinerend staaltje bouwkunde
De atoombunker is een fascinerend staaltje bouwkunde. Het complex bestaat uit twee identieke, gespiegeld gebouwde delen met een totale omvang van 57 x 36 meter en 144 ruimtes. Ooit bood het complex plaats aan 370 personen. Je kunt een kijkje nemen in de uitgebreide gangenstelsels, technische ruimtes, opslagruimtes, slaapvertrekken, en kantoor- en werkruimtes. De bunker is door alles wat er achtergebleven is een ware tijdcapsule.

Mis het niet!
Doe mee aan de exclusieve rondleidingen in oktober 2024. De exacte data laten we weten zodra deze bekend zijn. Grijp deze unieke kans om een stukje geschiedenis van dichtbij te beleven en ontdek de geheimen van de Koude Oorlog.

Dus markeer oktober in je agenda en bereid je voor op een fascinerende reis terug in de tijd!

De Kazerne Gouda maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.